Drömmen om ett hus vid Medelhavet

En dröm jag har är att bo i ett annat land. Jag har en otrolig längtan ner till Medelhavet och har under många år velat mellan länder som Spanien, Italien och Grekland. Länge var Grekland en favorit men efter att ha besökt Mallorca förra sommaren så är jag helt såld alltså! Vilken ö! Jag har alltid trott att Mallorca var helt förstört av turismen men så är det ju verkligen inte. Det är lite som Kreta, turistigt där det finns turister, men superautentiskt där turisterna inte åker.

Älskar allt med Mallorca

Jag älskar allt med Mallorca, till och med det faktum att det finns en massa turism, för det gör ju att man hade kunnat upprätthålla kontakten med sitt hemland relativt enkelt. Det hade ju varit mycket svårare om man t ex hade valt Marocko.

Drömmen är i alla fall ett gammalt hus på Mallorcas landsbygd och även om det kanske är mer poppis att köpa nybyggen nära Palma så ändrar inte det min drömbild. Jag vill ha några citronträd i trädgården, en vacker pergola av bougainvillea och autentiska stenväggar. Där skulle jag ha en hörna att odla tomater och basilika i och leva på Pasta Napoletana…

Jag har inga ekonomiska medel att göra ett sådant köp nu, men eftersom det är en seriös dröm så försöker jag planera och spara för att det en dag ska kunna bli verklighet. Jag tror att både min kropp och själ hade mått så oerhört bra på Mallorca.