Gamla och nya fönster

Det finns få saker som hänför mig så mycket som gamla fönster. Särskilt gamla fönster med tillhörande fönsterluckor, målade och flagade…Det är något så romantiskt och drömmigt över dem och i mitt framtida hus vid Medelhavet ska jag definitivt ha sådana fönster och fönsterluckor.

Där jag bor i dag passar inte just den typen av fönster och även om jag i teorin älskar gamla fönster så är ”gamla” 1970-talsfönster ingen hit vare sig estetiskt eller praktiskt. Det drar in kalluft och ljudisoleringen är inte direkt något att hurra för. Jag har allvarliga funderingar på att byta fönster faktiskt.

Dags för nya fönster

Nu är det ju en ganska bökig process att byta fönster, inget man lyckas få till själv efter att ha kollat på några DIY-klipp på Youtube, tyvärr. Det gäller nog inte bara att anlita en fönsterfirma utan att noga välja vilken fönsterfirma som ska få uppdraget. Jag har verkligen frågat runt och de som har någon form av erfarenhet av ett fönsterbyte säger detta: välj firma med omsorg.

Välja fönsterfirma

Så nu har jag gjort grundliga efterforskningar och hittar vilken firma jag ska anlita. Jag har till och med inlett ett samtal med dem och snart har vi nog kommit fram till en plan. Innan sommaren är slut har jag nya, isolerande, fräscha, underhållsfria fönster i hela lägenheten. Visst är det en investering men eftersom huset är mitt så kan det aldrig ses som bortkastade pengar oavsett om jag bor kvar här hela livet eller säljer om tre år.