Pojkvännen vill köpa lampor till Toyotan

Jag är ju en fena när det gäller heminredning och allt som hör till hemmet men idag tjatade pojkvännen Tony att vi måste köpa extraljus till Toyotan. Varför behöver vi ny belysning, standardbelysningen är väl tillräcklig? Efter att jag ställt denna fråga till honom så fick jag utstå timmar av tjat om hur extraljus är så bra att man nästan önskade att man vore döv. Ungefär en timme senare så gav jag till slut upp och gick med på detta dumstridiga köp. Jag har inget större intresse av bilar så vad vet jag, kanske är detta sådär livsviktigt som Tony försöker få det att låta som. Kompisen Johanna tyckte jag överdrev och borde låta honom ha lite ”kul” som hon uttryckte det. När jag gick med på detta beslut så tänkte jag strategiskt, om han får sina extraljus så kanske jag kan önska mig något annat lagom till sommaren. Jag har länge velat ha en led strålkastare 230 volt till mitt öppna garage med sensor men detta väntar jag med tills att hösten är här.

Varför måste extraljus vara så dyra?

Jag hade inte en aning om vad lamporna skulle kosta i slutändan, för annars hade jag aldrig gått med på detta. Tony kör mycket lastbil på jobbet och pratade hela tiden om att han var tvungen att köpa samma led extraljus som han använder på lastbilen, d.v.s VisionX. Efter att jag fick reda på priset på lamporna så skrek jag rätt ut ”att det kommer aldrig på frågan att vi handlar så dyra lampor till vår Toyota”. Tony ändrade sig och valde istället billigare extraljus som heter Gripen som kostade ungehfär 3000 kronor vilket jag tyckte var ok med tanke på omständigheterna. Det som dock gjorde mig förbannad var att han även köpte arbetsbelysning till traktorn utan min vetskap. Arbetsljusen kostade ungefär lika mycket på grund av sin höga kapslingsklass, vad nu detta betyder. Jag har aldrig varit såhär förbannad på honom men när jag nu skriver detta så har ändå lugnat ner mig. En sak är dock säker, efter att han fått sin vilja igenom med fordonslamporna så kommer jag inte ge vika när är det dags för mig att önska mig prylar!

Han ville också beställa en extraljusramp från Ramphuset men då förklarade jag för honom att handlandet måste få ett slut och det höll även hans vän Stefan Lerneby med om och med facit i hand verkar det som han tog det till sig. Situationen höll på att eskalera men han gav vika efter att han såg hur upprörd jag blev.