Chefen utnämnde mig till ansvarig belysningsexpert

Valet föll till slut på lysrör från Finland

Idag när jag kom till jobbet så tyckte chefen att hela kontoret skulle få sig ett ansiktslyft. Allt skulle i princip möbleras om och ny belysning skulle monteras uppe i taket. Det ironiska är att jag länge klagat till chefen om just belysningen på kontoret utan att egentligen fått något gensvar. Jag nämnde vid ett flertal tillfället att vi bör byta till varmvita ljuskällor istället för de tråkiga kallvita lamporna som inte är lika inbjudande för våra medarbetare. Nu efter nästan ett år tyckte chefen att ”hennes” idé var genialisk och jag blev naturligtvis utvald som ensam ansvarig för detta belysningsprojekt. Ibland tvingas man bara bita i det sura äpplet och helt enkelt göra sitt jobb även om allt känns orättvist. Tanken var att jag skulle köpa in flera olika lysrör som chefen sedan skulle utvärdera i efterhand. Vi testade lysrör från både Philips, Biltema och Svealight och kvaliteten mellan dom varierade i både ljusstyrka och färgtemperatur.

Valet föll till slut på lysrör från Finland

Jag tänkte först att Philips var det säkraste kortet då alla känner till varumärket men till min förvåning så presterade faktiskt inte Philips lysrör alls lika bra som Valtavalos modell. För er som inte vet så är Valtavalo ett finskt varumärke som tillverkas i Kajaani och levereras med en lång sju års garanti. Ljuset var skarpare än både Philips och Biltemas lysrör och färgkvaliteten var dessutom betydligt bättre på alla sätt och vis. Jag valde en retrofit lösning som betyder att led lysrören fungerade utan problem i våra befintliga lysrörsarmaturer. Normalt sätt måste man ha en elektriker som modifierar en lysrörsarmatur så att den fungerar tillsammans med nya led rör. Men i vårt fall så behövdes ingen modifiering utan led lysrören sattes bara i en armaturen och därefter fungerade belysningen omgående. Om du vill veta mer om led belysning eller alternativa led ljuskällor som LED panel så rekommenderar jag att du besöker webbsajten ledlysrör.nu. En annan bra informationskälla där du kan läsa med om led armaturer är följande webbplats om led armaturer.

Det verkar som chefen blev glad i slutändan och jag fick ändå en eloge för ett väl utfört jobb även om hon aldrig ville erkänna att själva ideén var min från början!